Sailun: Mladý čínský výrobce se snaží

Tagy:  Sailun, čínské pneu, testy, vysoká škola

Sponzorované odkazy:

Sailun: Mladý čínský výrobce se snaží

Na českém trhu lze nalézt vedle osvědčených značek také výrobce relativně neznámé. Jedním z těch, o kterých se moc nemluví a v testech končí na chvostu, je čínský Sailun. Země původu vyvolává negativní emoce, je to však oprávněné?

Sailun je poměrně novou značkou na poli pneumatik, kde mají ostatní výrobci často více než půl století dlouhou historii. Tato značka totiž vznikla v listopadu 2002. Společnost sídlí v čínském městě Qingdao, které má více než osm milionů obyvatel a továrna se rozkládá na ploše zhruba 400 000 m2.

Škola pro gumaře

Mimo jiné jsou v Sailunu zaměstnáváni odborníci na výrobu pneumatik, kteří pro svojí práci využívají moderní informační technologie. To by nebylo nic neobvyklého, pokud by se však tito experti se na svoji práci nepřipravovali na tamní univerzitě. Qingdao University of Science and Technology je jediná vysoká škola, která je zaměřená na výzkum gumárenských technologií. A nejen proto, aby měli tito absolventi možnost uplatit teoretické zkušenosti nabyté studiem v praxi, vzniklo v roce 2004 Technologické centrum Shangdong, které se zaměřuje na podporu technologického vývoje.

Právě pracovníci v této firmě prý přišli s mnoha inovacemi jako byla například 3D vizualizace návrhu nové pneumatiky. Zaměstnanci Sailunu analyzují pneumatiky s dobrou pověstí na trhu, zkoumají oděr pneumatik a nejrůznější analýzy použitelnosti běhounu pneumatik, rovněž přemýšlí, jak co nejlépe namíchat pryž pro nové pneumatiky. „Sailun si klade za cíl podpořit odvětví výroby pneumatik v Číně,“ uvádí výrobce na webu.

Navzdory nedlouhé historii jsou pneu Sailun rozšířené po celém světě. Foto: http://www.sailuntyre.comNavzdory nedlouhé historii jsou pneu Sailun rozšířené po celém světě. Foto: http://www.sailuntyre.com

Sailun má také mnoho mezinárodně uznvaných certifikátů, certifikát systému managementu jakosti ISO9001, certifikát systému environmentálního managementu ISO 14001, a pak další osvědčení spíše na národní úrovni. O tom, že environmentální problematika není pro Sailun pouze prázdné heslo svědčí pneumatiky řady Smart Way Verified, které mají nižší valivý odpor a tím příznivě ovlivňují spotřebu vozu a emise. Společnost má také 3 národní patenty a další jsou v procesu vyřizování.

Sailun má prodejní síť po celé Číně, kde jsou tyto pneumatiky celkem oblíbené. Kromě toho se vyrábí pro celý svět pneumatiky několika druhů, včetně všech ocelových radiálních, semi-ocelových radiálních, tzv. Earth Mover pneumatik a protektorovaných pneumatik. Na pneumatikách této značky jezdí osobní vozy, nákladní auta, kamiony i off-roady. Pod Sailun spadají i dceřiné značky Sailwell, Shengye, Heiqishi a Heidun.

Co se nabízí?

A co tedy Sailun konkrétně nabízí ze zimního obutí? Například donedávna nabízený model zimních pneu Canada STS, které si výrobce velmi pochvaloval a srovnával je se špičkou v portfoliu nabízených značek. Sailun Canada STS se ale již na českém trhu de facto nedají sehnat.

Daleko lepší je to s modelem pro vozy SUV jako je třeba Škoda Yeti, totiž s pneumatikou Sailun Ice Blazer WSL 2. Tato pneumatika má podle renomovaného německého a rakouského autoklubu ADAC/ÖAMTC skvělé vlastnosti na sněhu, vykazuje nízké opotřebení i nízkou spotřebu paliva. Je ale velmi slabá na mokrém povrchu, na suchém povrchu i na ledě. A to tak, že v testu neuspěla.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Sailun: Mladý čínský výrobce se snaží byl publikován 25. prosince 2012 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...